Νέο

Σεμινάριο Ψυχολογίας “Επικοινωνώ αποτελεσματικά – δημιουργώ ισότιμες σχέσεις”

” έχω αναλάβει το έργο του να κατακτώ συναισθηματικές νίκες στη καθημερινή ζωή…αυτό είναι μια σημαντική ανακάλυψη που έκανα και με ικανοποιεί πολύ…οι απόψεις των άλλων είναι σημαντικές αλλά το ίδιο και η δική μου…αυτό δεν σημαίνει πως έχω γίνει επιθετικός, δυσάρεστος ή αδιάκριτος με τους άλλους…αυτή η καινούργια μέθοδος να τα βγάζεις πέρα στις σχέσεις σου με τους άλλους σε βοηθά να κάνεις εκείνα τα πράγματα τα οποία εάν ήσουν θεατής θα φαίνονταν δίκαια και ταιριαστά…”.Wolpe J., American psychiatrist,(1958)

Το νέο σεμινάριο ψυχολογίας “Επικοινωνώ αποτελεσματικά – δημιουργώ ισότιμες σχέσεις” θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ομάδας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από τις 10:00π.μ. – 14:00μ.μ.

Αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το βιωματικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος θα συζητήσουμε για τα είδη και τους τρόπους επικοινωνίας, τους τύπους επικοινωνίας που υπάρχουν, πως μπορούμε να εκφράζουμε τις ανάγκες μας στους άλλους, πως μπορούμε να προβάλουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να χειριστούμε την κριτική με εποικοδομητικό τρόπο και πώς μπορούμε να χειριστούμε “εύκολα” ή ¨δύσκολα¨ συναισθήματα και να μειώσουμε τις στρεσσογόνες αντιδράσεις μας. Μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες μπορεί κανείς να παραθέσει δικά του παραδείγματα που σχετίζονται με τον τρόπο επικοινωνίας του, να προβάλλει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του επικοινωνία και να λάβει κατάλληλες απαντήσεις από τη συντονίστρια του σεμιναρίου.

Παράλληλα, το βιωματικό μέρος παρέχει τη δυνατότητα στον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά να αφομοιώσει τις νέες γνώσεις και να εφαρμόσει τις δεξιότητες επικοινωνίας που έλαβε μέσα από το σεμινάριο. Μέσα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε στο βιωματικό μέρος θα δοθεί έμφαση στο κάθε άτομο ξεχωριστά και στην προτεραιότητά του να είναι και να νιώθει σημαντικό και να μπορεί να καλλιεργεί υγιείς και ισότιμες σχέσεις με τους άλλους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενήλικες θέλουν να μάθουν να εκφράζουν το εαυτό τους στο σύντροφό τους, στο παιδί τους, στην οικογένειά τους, στο φίλο, στο συνάδελφο και όλους όσους συναναστρέφονται, μέσα από ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας.

Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Το κόστος είναι 20€ και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.