Πρόταση

Συμμετοχή σε συλλογικό έργο με τίτλο, “Νέες Τάσεις στην Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία”, από την Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς

Συμμετείχα με ιδιαίτερη τιμή και χαρά στο συλλογικό έργο που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς. 

Ο τίτλος του κεφαλαίου είναι η, Θετική Αναδόμηση της Συμπεριφοράς (Constructional Behaviour Therapy) μιας προσέγγισης που ειδικεύεται σε ένα εύρος ψυχικών διαταραχών και καθιερώθηκε από τον κλινικό ψυχολόγο Bart Bruins.

Η προσέγγιση αυτή εφαρμόστηκε σε μια μελέτη περιστατικού (case study) στο πλαίσιο της εκπαίδευσής μου στην Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία και φιλοξενήθηκε σε αυτό το βιβλίο. Επίσης παρουσιάστηκε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας το 2005 στα Ιωάννινα και ακολούθως το 2009 στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς: «Διετές σεμινάριο για τις νέες τάσεις στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία για τις αγχώδεις και άλλες διαταραχές. Θεωρία, παρουσίαση περιστατικών και εποπτεία».

Την επιμέλεια είχαν, η αείμνηστη επόπτριά μου στην εκπαίδευση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, κυρία Μίκα Χαρίτου Φατούρου, Ομότιμης καθηγήτριας Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο εξαιρετικός συνάδελφος ψυχολόγος, Θοδωρής Χαλιμούρδας.